google-site-verification: googlefa84656fa69603df.html
top of page
  • Foto van schrijverChris

Van Oud Naar Anders

Floww transformeert aan de hand van Christine van BloklandVanuit haar levensvisie beschouwt Christine van Blokland het niet als toeval dat Floww haar pad kruiste. Of zij dat van Floww, dat kan natuurlijk ook. Tot dat moment was ze actief als coach, of liever - zoals ze ook op haar website vertelde- als Transformatie Reisleidster. Terugkijkend op 2017 staat één ding als een paal boven water; zowel voor Floww als voor Christine was 2017 het jaar van de verandering. Het jaar waarin Floww bewoog van Oud naar… Anders.

Aanvankelijk was voor Christine van Blokland de functie van sales manager voorzien. Maar die benaming stuitte al meteen op bezwaren. “Sales manager…, tja, dat klinkt erg ‘old school’. Ik zie mezelf meer als een soort ‘human hub’, een spin in het web die zowel knopen ontrafelt als nieuwe draden weeft. Een verbinder. Dus toen dacht ik; als ik dan toch een titel moet bedenken, doe dan maar ‘Customer Care’. Maar ik blijf wars van titels. In het jaar dat voor ons ligt neem ik het stokje over van Marc, word ik nog meer het gezicht van Floww. Maar ik ga mezelf geen directeur noemen.”


Geen flesje shampoo


Deze instelling is tekenend voor Christine. Ze is niet alleen een verbinder, maar ook een vernieuwer. “De oude manieren van een bedrijf runnen, van sales en marketing, beantwoorden niet meer aan een snel veranderende markt. En zeker niet voor een product als Floww. Het is tenslotte geen flesje shampoo wat je verkoopt. Floww is een innovatief product, daar is nog geen script voor geschreven.”

Niet alleen de bedrijfsvoering is anders, ook het verhaal achter de producten. “De oude boodschap,” vertelt Christine, “was heel erg gericht op straling. En straling is slecht; dat weten we inmiddels wel, dat hoeven we niet te benadrukken. We willen niet denken in beperkingen, maar de openingen opzoeken. Het zijn twee zijden van dezelfde medaille en we kijken nu bewust naar de andere kant. De positieve kant. In feite maken Floww-producten heel slim gebruik van straling als energiebron. Zo ontstaat een mensvriendelijk Floww-veld van natuurlijke frequenties, die onder andere kunnen zorgen voor rust en vitaliteit. Waarbij ook factoren als gezonde voeding, voldoende beweging en een goede mindset van gelijk belang zijn. Zo bezien is Floww niet alleen een flinke steun in de rug voor mensen met een hoge stralingsbelasting. Floww is in feite voor iedereen.”


Geen gespreid bed


Het was bepaald geen gespreid bed waarin ze in maart 2017 belandde. Christine:

“Gelukkig kwam ik na alle commotie rond het tv-programma Radar en het faillissement in november 2016, waardoor ik een neutrale buitenstaander was. Persoonlijk snap ik alle menselijke emoties van verdriet, boosheid en teleurstelling. En ook de daarmee gepaard gaande reacties van verharden en afsluiten. Zakelijk heb ik mij wel eens verbaasd over sommige verhalen die de ronde deden. Maar goed, dat heeft wellicht ook te maken met het proces van loslaten… Ook de natuur laat eerst het oude los om opnieuw te kunnen bloeien.”

Openheid en vertrouwen


“We hebben weer een klein en hecht team, dat op basis van gelijkheid opereert. Voor mij stonden twee woorden centraal in het Plan van Aanpak voor 2017; openheid en vertrouwen. Van daaruit ben ik het gesprek aangegaan; met het team, met behandelaars, consumenten, met iedereen die op mijn pad kwam. Het is prachtig om te zien hoe de eerste knoppen weer aan de bomen komen; de belofte van een nieuwe lente waarin alles tot bloei komt. Dat is waar we staan en dat is waar we naartoe gaan. Ik wens iedereen, mede namens Gary Barham, Jim & Jeanne Wagenaar, Marc Schechtl en Paul Mak hele fijne feestdagen en een flowwing 2018!”

80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page