google-site-verification: googlefa84656fa69603df.html
top of page

Living Earth

Woonbiologie

Gary Barham - Woonbioloog
Christine van Blokland - Customer Care

De aarde is ons thuis en maakt ons leven mogelijk. Alles om ons heen, van de zuurstof die we inademen, het voedsel dat we eten, het water dat we drinken, en de zon die ons verwarmt en leven mogelijk maakt, is in harmonie met het leven! 

In ons streven dit alles naar onze eigen hand te zetten hebben we nieuwe wetenschappelijke, mechanische en technologische ontwikkelingen doorgemaakt. Dit heeft ons leven een stuk vergemakkelijkt zowel in termen van levensverwachting en zware werkzaamheden te verlichten. Tegelijkertijd nam daardoor de bevolkingsgroei toe  en de ongelijkheid van mensen voor wie de toegang tot die technologie er is en voor wie het niet kan betalen.


Gelukkig streeft de natuur en moeder Aarde altijd naar balans en harmonie hersteld zij zich waar we schade aanrichten en leert ze ons ook naar harmonie te streven.

De technologie raast echter maar door en de ene fantastische innovatie naar de ander wordt over ons uitgerold. Computer, automatisering, robotisering, draadloze en mobiele digitale communicatie tot aan “the internet of things”. We zijn al hard onderweg naar het internet of everything waar alle machines, apparaten, “gadgets”auto’s en huizen etc zijn verbonden vaak via een draadloze verbinding.

Life path

En daarmee verliezen we de verbinding tussen leven en de natuur. Onze afhankelijkheid van  elektriciteit en machines/apparaten wordt almaar groter. Apparaten kunnen zeker ons leven vergemakkelijken maar ze kunnen ons geen leven geven!

Met de huidige ontwikkeling van draadloze data overbrenging, de dramatische toename van gebruik van mobiele telefonie en WiFi verbindingen staat wij als mensheid en de natuur  voor een haast onmogelijke taak dit te compenseren. Daar deze zenders 24/7 zenden, nog altijd stijgen in aantal, sterkte, frequenties en hoeveelheid van verzonden data.

Deze nieuwste vorm van vervuiling, electro-smog, van onze planeet is onzichtbaar voor het oog en is zeker nog een onbekende factor welke schade het brengt aan onze omgeving en gezondheid. Ondanks duizenden onderzoeksrapporten rennen we nog altijd achter de feiten aan zonder de kans er maatregelen voor te treffen.

Living Earth ziet het als haar taak daarin bewustwording en oplossingen aan te dragen om iets bij te kunnen dragen aan het verbeteren van deze ongezonde en levensbedreigende situatie voor mens, dier en natuur.

bottom of page