google-site-verification: googlefa84656fa69603df.html
top of page

Vitatec Nederland

Natural Health Centre

Toegewijd, gepassioneerd en moedige DOORZETSTER  zijn de woorden die in mij opkomen als ik aan Drs. Raha Nahid van de Natural Health Centre denk.

Al jong in haar leven wist zij wat zij wilde worden en bijdragen wat in de Iraanse cultuur zeker niet van zelfsprekend was! Daarin kwam ze eerst de weerstand van haar ouders tegen en toen ze ouder werd de weerstand van het regime wat haar dwong te vluchten!  Eerst werd ze opgepakt vanwege haar politieke opvattingen . . .

Ze vluchtte zij uiteindelijk vanuit het ziekenhuis waar zij naartoe was gebracht na martelingen in de gevangenis. Tijd of rust voor herstel was er niet ze moest zo snel mogelijk het land uit nog half verdoofd van de operaties aan hoofd en kaak.

Ze belandde sterk verzwakt en niet bij machte te spreken in een Turkse gevangenis waar ze met behulp van mensenrechten organisatie daar kenbaar kon maken dat ze naar de Hortus Botanicus in Leiden wilde… Dit stond al vast tijdens haar studie biologie maar dat het uiteindelijk langs deze weg zou verlopen kon ze zelf ook niet bevroeden.

Ondanks taal, klimaat en allerlei andere obstakels kwam ze in 1994 naar Nederland en woont ze sindsdien in haar geliefde Leiden. In 2020 wil ze haar levensverhaal optekenen want bovenstaande is maar een fractie van haar ongelofelijke levensverhaal.

Haar passie mensen te helpen en preventief met gezondheid en welzijn bezig te zijn houdt haar dagelijks op de been. Na in de begin jaren in Nederland werkzaam te zijn geweest bij Dr. Maarten Klatte (ondertussen lerend van Dr Henk Fransen en Dr. Rath) met terminale kankerpatiënten wist ze zeker dat het anders kon en moest.

Zo opende ze haar eigen Natural Health Centre in hartje Leiden maar haar drive om meer in de wereld te betekenen bracht haar door heel Nederland en middels haar stichting “Therapeuten zonder Grenzen” ook in Spanje en Ghana op de agenda staan Turkije en de Filipijnen.

Natural Health Centre

Haar trouwe metgezel en “vriendje”  (haar woorden) op deze reizen is sinds 2010 haar Global Diagnostics apparaat van Vitatec. De baanbrekende samenwerking met Vitatec is wederom bijzonder te noemen. Waar Vitatec in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland enkel en alleen met artsen en ziekenhuizen werkt heeft Raha haar geheel eigen visie en werkmethode met succes in Nederland geïntroduceerd. Wat aanvankelijk door het moederbedrijf in Duitsland met terughoudendheid werd bekeken heeft zij vrij baan.

Nu leidt en begeleidt zij gelijkgestemde gepassioneerde mensen van allerlei achtergronden op om het Vitatec netwerk te vergroten.  
Want preventief en zelf verantwoording nemen voor je gezondheid zouden meer mensen bewust van dienen te zijn.

Living Earth draagt graag bij aan deze visie!
Raha Vitatec.jpg
bottom of page