google-site-verification: googlefa84656fa69603df.html
top of page

Binnen in

Balans

Natuurlijke en ecologische, bio-based bouwmaterialen dragen onmiskenbaar bij aan een gezond leefklimaat

Eco-logisch

Natuurlijke en ecologische / bio-based bouwmaterialen en afwerkingsproducten die niet op een chemische wijze bewerkt zijn, dragen onmiskenbaar bij aan een gezond leefklimaat in het wooninterieur en werkinterieur. Zij zijn namelijk damp-open en geven geen schadelijke stoffen af.

Hout, bamboe, wol, kurk, leemstuc, krijtverf en kalkverf ... Natuurlijke en ecologische / bio-based bouwmaterialen en afwerkingsprodukten stralen karakter en leven uit. Dit maakt het wooninterieur en werkinterieur heel behaaglijk.

Leemstuc, Stucco Lustro en Tadelakt zijn decoratieve stucprodukten die laagsgewijs worden aangebracht.
Bovendien worden leemstuc, Stucco Lustro en Tadelakt op kleur opgeleverd.


Deze aspecten bepalen mede de tijd en aandacht die nodig zijn voor de afwerking van een ruimte.

Werken met Natuurlijke materialen
Heeft u plannen voor nieuwbouw, verbouwing of renovatie en wilt u leem / leemstuc, Stucco Lustro of Tadelakt, massief hout of bamboe opnemen in de plannen ?


Houdt u dan in gedachten, dat u vanaf de eerste tekeningen en berekeningen met deze natuurlijke producten rekening dient te houden. Met andere woorden: men dient vanaf het begin naar de afwerking met hout, bamboe, leem / leemstuc, Stucco Lustro of Tadelakt toe te werken.

De aard en de kwaliteit van de ondergrond en van de aan het stucwerk voorafgaande werkzaamheden bepalen in belangrijke mate de kwaliteit van de latere decoratieve afwerking.

20 jaar ervaring en kennis

In 1998 is het bedrijf LivingEarth Company opgericht door leembouwer Gary Barham als Leembouw en Leemstuc- afwerkings bedrijf. In de laatste jaren heeft het echte Ecologische aspect van het bedrijf veel aandacht gekregen. Dit maakt dat Living Earth een zeer rijk schat aan ervaring en kennis heeft in de Eco-bouw.

De foto's hierboven zijn een klein voorbeeld van de groot bibliotheek aan informatie en beeld materiaal die is over de jaren opgebouwd. 

  

Eeen bezoek en een gesprek
De ervaring leert dat een bezoek van Living Earth en een 'face to face' gesprek zowel voor belangstellenden als voor LivingEarth Company meer opleveren dan een toegestuurde prijslijst of twee telefoongesprekken. 


Juist in de actieve wisselwerking tussen mensen ontstaan nieuwe inzichten en ideeën.Wij nodigen u hierbij uit om met ons in gesprek te gaan voor een 'verkenningstocht' of om mogelijkheden te bespreken.

Meerwaarde van Natuurlijke bouwmaterialen
Vaak worden de prijzen voor afwerking met natuurlijke bouwmaterialen en afwerkingsprodukten (w.o. leem / leemstuc, Stucco Lustro en Tadelakt) vergeleken met de prijzen voor afwerking met gangbare bouwmaterialen en afwerkingsprodukten (w.o. gipsstuc, Spachtelputz, Spack).
Het 'risico' van deze vergelijking is echter, dat men de meerwaarde van natuurlijke bouwmaterialen en afwerkingsproducten te kort doet.

bottom of page