google-site-verification: googlefa84656fa69603df.html
top of page

eVit Coaching

Werk aan jezelf

Hoe gaat dit in zijn werk?
Christine van Blokland, Transformatie Reisleidster, brengt mensen terug bij wie zij ten diepste zijn.

Fysieke laag
Eerst is daar het kijken op fysiek en lichamelijk niveau dit kan via de eVit Personal (plus) en is een nulmeting waar je met je elektrovitaliteit staat. (Zie pagina electroVitality)
Als er lichamelijk zaken zijn die spelen dan brengen we je in contact met het eVit netwerk van artsen en behandelaars. 
Op fysiek niveau kijken we dan ook als vanzelf naar je woon/werk omgeving dit kan via de eVit Home (zie pagina eVit Home)

Grote kans dat er daarna al veel verbetering in de fysieke dagelijkse realiteit optreedt en je daarmee goed op weg en geholpen bent?!

Balans daarin blijven houden doe je door middel van:

  • Voldoende bewegen en (nacht) rust

  • Gezonde voeding eventueel aanvullende supplementen

  • Optimale woon/werk omgeving creëren (zie bouwbiologie)

Emotionele laag
De laag daarna is je emotionele welbevinden en kan alleen “meetbaar” of zichtbaar worden als je de moed hebt naar binnen te keren en te onderzoeken wat zich daar afspeelt.

Emoties zijn niets anders dan Energy in motion met andere woorden het komt en het gaat alleen met onze mind geven we er betekenis aan.

Veelal zullen we namelijk naar buiten kijken en wijzen (schuld geven) naar omstandigheden, gebeurtenissen of personen die maken dat we ons op een bepaalde manier voelen en daardoor zo reageren.

Pas als we verantwoordelijkheid gaan nemen voor onszelf kunnen we bewust doen besluiten anders te reageren op een gebeurtenis, omstandigheid of persoon. De weg naar heel wording neemt zijn aanvang. Je bent op weg om thuis te komen bij jezelf…

In het Engels is daar het woord responsibility  voor van het werkwoord response wat zo veel wil zeggen als reageren op.

Dit proces gaat met vallen en opstaan! Vraagt geduld en vooral een open, oordeel loos liefdevol gadeslaan van je eigen acties en reacties. Je relaties met anderen is HET oefenterrein vooral degenen die je het dichtst na staan.

Hoe oefen je dit?

  • Dit kan via bijhouden van een dagboek

  • feedback vragen aan je omgeving

  • geregeld momenten van rust inlassen om waar te nemen wat er zich in je lichaam “roert”

eVit Coaching

Mentale laag
Mooi hoor zicht op wat er zich in je roert en dan?!

Een grote valkuil in deze westerse samenleving is dat we alles blijven analyseren. We wikken en wegen onderzoeken tot we een ons wegen maar geen verandering in onze leven waar te nemen, terwijl we heel goed weten wat er “mis” is en waar het aan ligt.

Het deleten van de harde schijf, lees oude computerprogramma’s van ons “geautomatiseerde” gedrag is voor velen een grote hobbel.


Want oh wat is het fijn die herhaling van zetten, veranderen vinden we doorgaans doodeng!
Met het oude weet je tenminste wat je hebt en vaak zijn we ook groot gebracht met “gooi geen oude schoenen weg voor je nieuwe hebt”

Maar zo heeft ons hoofd of mind wat letterlijk gezien maar 10% van ons hele lichaam uitmaakt en waar wetenschappelijk is aangetoond maar zo’n 10% van onze hersenen werkt controle over ons hele lichaam en leven?!

En blijven velen van ons rondjes draaien letterlijk en figuurlijk tot dat ze doodgaan dan wel door een schok in hun leven die maakt dat ze op dit vlak wel aan het werk gaan met zichzelf.

Dit kan zijn door een ingrijpende gebeurtenis van ziekte, verlies, ongeluk of een zo diep gevoel van ongelukkig voelen dat ze op zoek gaan…..

Naar wat?

Spirituele laag
Wie ben ik?  Wat heb ik hier te doen?
Zijn doorgaans de vragen die zich aandienen ondanks alle materiele “zekerheden” en bezittingen.

Waar men vroeger dit stuk via het geloof en de kerk trachtte in te vullen voldoet dat veelal niet meer in de huidige maatschappij. Door de verregaande individualisering voelen mensen zich ook zoekende en alleen in dit proces.

Maar is het juist het laatste stapje naar een nieuwe manier van leven vaak zelfs van het gevoel overleven naar tot leven komen.

Als je in je authentieke autonome kracht bent en daarmee in balans met jezelf en met je omgeving kun je beter omgaan met alle factoren op fysiek, emotioneel en mentaal niveau!

Ik begeleid je graag op die Reis

bottom of page