google-site-verification: googlefa84656fa69603df.html
top of page

Stralingsanalyse van woon en werkruimten - de eVit HomeStralingsvrij slaapkamer
De slaapkamer is de plek waar je de meeste tijd doorbrengen thuis en dus moet zo gezond mogelijk

Zo daar sta je dan, je arts of therapeut constateert dat je lichaam stralingsbelast is door electro-smog?! Of je hebt zelf inmiddels gevoeld, iets gehoord of gelezen over EM-straling en dat dit je leven onderuit kan halen. Wat nu . . .

Daar straling tegenwoordig overal en altijd aanwezig is is er geen ontkomen meer aan dus ook op de plekken waar wij veel tijd doorbrengen thuis, op het werk en voor onze kinderen op school!

Cliché maar waar……meten is weten!


Dan kom ik, Gary Barham, een dagdeel bij je thuis om alle elektromagnetische en hoogfrequente velden te meten, directe adviezen/tips te geven en in te gaan op alle vragen. Met al meer dan 300 metingen door het hele land, vaak op aanraden van een arts of therapeut, put ik uit een schat van zowel professionele technische kennis als de ervaringen in verband met de fysiek, sociaal emotionele kant van de klachten. Maar liever kom ik preventief!


Meetvertrek

Voor een representatief beeld van de dagelijkse stralingsbelasting van de bewoners wordt binnen de woning een vertrek geselecteerd waar de meest optimale analyse kan plaatsvinden van de verschillende soorten velden. Dit is meestal de woonkamer.

Daarnaast wordt de hoogfrequente straling in kaart gebracht in vertrekken waar de bewoners veel tijd doorbrengen zoals de slaapkamer, keuken of werkkamer. De meest voorkomende hoogfrequente golven zijn vaak van de Smartphone, Wi-Fi, DECT-telefoon, GSM, UMTS, 3G, 4G, Apple TV, Sonos geluid systemen en straks ook de 5G zenders.

Deze metingen worden niet meer zoals vroeger vanuit de woonbioloog zelf met wichelroeden gedaan maar met wetenschappelijke technische meetapparatuur. Deze is in Duitsland daarvoor speciaal ontwikkelt. Al is het ene niet beter of waardevoller dan het andere! Deze technologische tijd vraagt om het meten van veel meer en sterker op elkaar inwerkende velden dan we pakweg 100 jaar geleden hadden. Daarnaast blijft ons eigen lichaam het meest accurate meetinstrument dat er is maar zijn we dat in de loop van diezelfde technologische ontwikkeling “vergeten” en als “minderwaardig” gaan beschouwen.

Tijdens de meting worden er technisch 4 velden gemeten:


Het geomagnetisch veld

Het geomagnetisch veld is afkomstig van het magnetisch veld vanuit de kern van de aarde. Met deze meting worden de fluctuaties of verschillen in het magnetisch veld gemeten op de plek waar het huis/kantoor/school staat. Dit veld is altijd aanwezig al vanaf het begin van de evolutie van de aarde. De sterkte van dit geomagnetisch veld wordt gemeten in nanoTesla, daarmee wordt de magnetische veldsterkte in een ruimte aangegeven. Velen denken dat aardstralen, breuklijnen, wateraders etc de boosdoeners zijn en inderdaad kunnen deze een plek prettig (energie gevend) of minder prettig (energie nemend) doen aanvoelen of juist neutraal waar het goed slapen is. Dieren weten deze plekken feilloos te

vinden ;-)

Toch is het tegenwoordig (onbewust) ons eigen toedoen door het in huis halen van allerlei apparaten, installaties en home entertainment die zoveel straling teweegbrengen dat het de natuurlijke bronnen van straling vele malen overstijgt.


Het elektrisch veld

Het elektrisch veld kan afkomstig zijn van op het stroomnet aangesloten elektrische apparaten, lampen, schakelaars en kabels/verlengsnoeren. De sterkte van het elektrisch veld wordt gemeten in Volt per meter, waarmee de elektrische lading van een ruimte wordt aangegeven. Terwijl de sterkte van dit elektrische veld heel hoog kan zijn deze zwakt deze snel af over afstand. De afstand van 1 meter kan al genoeg zijn om veilig te zijn. Toch tref ik massaal in huizen de oplaadsnoeren in de buurt van het hoofdkussen om het leeslampje, telefoonoplader en de klokradio van stroom te voorzien….


Het magnetisch veld

Het magnetisch veld kan afkomstig zijn van o.a. hoogspanningsleidingen, elektrische apparaten en transformatoren. De sterkte van het magnetisch veld wordt gemeten in nanoTesla, waarmee de magnetische veldsterkte in een ruimte wordt aangegeven. Bij vele woningen die dicht op de stoep zijn gebouwd is het magnetische veld van de ondergrondse hoogspanningskabels sterk aanwezig!

Door de sterke toename van elektrische apparatuur in onze woningen, denk daarbij bijvoorbeeld aan zonnepaneel omvormers, elektrisch auto opladers, verstelbare bedden en stoelen etc zijn deze magnetische velden steeds meer een probleem aan het vormen.

Daar waar je met elektrische velden middels een relatief kleine afstand zorg kan dragen voor je gezondheid is dat met magnetische velden niet het geval! Deze velden zijn namelijk niet af te schermen en reiken vele male verder. Dan is het dus verstandig goed geïnformeerd te zijn voordat je overgaat tot de aanschaf van dergelijke producten.


Hoogfrequente golven

Hoogfrequente golven kunnen afkomstig zijn van onder andere mobiele telefoons, de draadloze huistelefoon (DECT), wireless internet WiFi, zendmasten voor mobiele telefonie, de tv, spelcomputer, de wifizender in vele nieuwe apparatuur (Internet of Things) en de slimme meter. De sterkte van hoogfrequente golven wordt gemeten in microWatt per vierkante meter. Dit geeft de dichtheid aan als een elektrisch vermogen in de ruimte. De hoeveelheid hoogfrequent zenders in en rond onze woningen is explosief gegroeid! Op 31 januari 2018 waren er 45.096 zendantennes. Dat is 1 zendantenne per 387 inwoners en met de uitrol van 5G gaan dat er nog meer worden…….

Gezien de economische belangen die daarmee gemoeid zijn wordt de keerzijde minder belicht dus kunnen we beter zelf verantwoording nemen door onszelf te informeren.


Meetrapport

Alle metingen, grafieken, opsommingen tips en adviezen worden in een uitgebreid meetrapport gedocumenteerd en binnen een week per mail toegezonden. Dit rapport is vooral oplossing gericht en maakt het mogelijk om meteen aan het werk te gaan met het verminderen van de stralingsbelasting of de effecten daarvan.


Klik op de beeld hiernaast voor meer informatie of voor een eVit Home stralingsanalyse bij jouw thuis.


284 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page