google-site-verification: googlefa84656fa69603df.html
top of page
 • Foto van schrijverChris

e-Vit quickscan Practitioners – hoe werkbaar is jouw praktijkruimte?


Als professioneel arts of behandelaar staat het verbeteren van je cliënt's situatie voorop! Met geavanceerde meetapparatuur (Vitatec GD, Bicom, Asyra/Bioscan, Rayonex, Prognos etc) worden kosten nog moeite gespaard om bij te dragen aan preventie en/of verbeteren van de gezondheid. Investeringen in (bij) scholing, laatste softwareversies en alle randapparatuur (telefoon, PC, printer, WiFi etc) om de praktijk in optima forma “in de lucht” te houden. Allemaal vanuit passie, professionalisme en up to date zijn…..

Maar heb je er wel eens bij stil gestaan of daarmee de praktijkruimte bijdraagt aan het hetzelfde doel van preventie en verbeteren van de gezondheid?!

Vanuit de bouw/woonbiologie weten wij inmiddels beter. Een voorbeeld uit de praktijk:

Wij werden gebeld door een professionele kliniek die ons vroeg een meting uit te voeren daar hun meet en behandelapparatuur het in ene niet meer deed?! De technische dienst ter ondersteuning van deze apparatuur constateerde dat het niet aan de apparatuur zelf lag en dat het van buitenaf moest komen. Hij kon niks doen het euvel te verhelpen.

De receptioniste, in alle staten, want de agenda stond vol geboekt voor metingen en behandelingen belde ons. De reden? De arts zelf had de week ervoor zogeheten WiFi (Apple airports) repeaters (5 stuks!!!) laten plaatsen om overal goed bereik, dekking en capaciteit te hebben. Met als gevolg dat de apparatuur door de explosief toegenomen straling uitviel!

Hij zelf had de relatie niet gelegd tussen de plaatsing van de extra repeaters en de storing. Zeker zijn externe omgevingsfactoren als zendmasten, hoogspanningskabels en transformatorhuisjes van invloed op je werkplek maar óók wat je onbewust zelf plaatst aan technologie.

WiFi repeater
WiFi 6 antennas

Bovenstaand voorbeeld was een uitschieter, gelukkig, maar een enorme “wake up” call!

Zelf heb ik in de praktijk meegemaakt dat metingen met de Global Diagnostics grote afwijkingen vertoonden toen wij in een testsituatie met dezelfde persoon in twee verschillende hoeken van de ruimte een meting deden?! Wetende na een eVit quickscan Practioner dat er aan de andere zijde van de muur een DECT telefoon, computers en toebehoren stonden.


Wake up call om diverse redenen:

 • Vertekend beeld van de meting en daardoor misschien minder goede diagnose en behandelplan!

 • Je cliënt ondervindt al dan niet bewust extra (electro) stress door de omgeving. In welke vorm van therapie dan ook wil je dat vermijden!

 • Jij zelf werkt de hele dag in een omgeving die een extra belasting voor je vormt en je minder optimaal kan laten functioneren!

Onbewust plaatsen we DECT telefoons, mobiel, laptop, en allerlei snoeren voor verlichting en apparaten willekeurig in de praktijkruimte zonder te weten wat deze voor electro- magnetische velden veroorzaken en hoe deze resoneren met de omgevingsfactoren en tenslotte met de mensen die erin werken of behandelt worden? Hoe kun je informatie over electroVitality delen in een consult als je het in jouw praktijk niet het voorbeeld leeft?Electrosmog en daarmee gepaarde electrostress neemt in een rap tempo toe. De reguliere gezondheidszorg (h)erkent het niet als zijnde een probleem al nemen Burn-out, slaapstoornissen, chronische vermoeidheid en een lijst aan niet verklaarbare klachten hand over hand toe. Hierin ligt een grote toegevoegde waarde en kans voor alle complementaire, natuurkundige, alternatieve praktijken.

Ook voor de energetische, massage en healing praktijken is kennis en kunde over electroSmog een must! Daar zij veelal de cliënten met HSP-kenmerken behandelen en deze groep de eersten zijn die gevoelig reageren op electroSmog. Maak daarom van je praktijkruimte ook echt die oase van rust.

Wat kun je zelf doen?

 • Beperk of liever géén draadloze verbindingen in de behandelkamer (pc en printers)

 • Geen DECT-telefoon, liever een ouderwetse telefoon met draad

 • Indien je een mobiel hebt zet deze tijdens behandelingen op vliegmodus

 • Verban Wifi modems en repeaters uit de behandelkamer

 • Geen onnodige elektra snoeren in bundels dicht bij de behandelplek

 • Bij gebruik van elektrisch verstelbare behandeltafel tijdens behandeling deze uit zetten

 • Het voorverwarmen van een behandeltafel middels een elektrische deken vooraf en niet tijdens een behandeling aan laten staan

 • Liever een wandklok op batterij dan een wekkerradio

 • Een muziekje op de achtergrond beter vanuit bekabelde boxen dan een surround systeem of draagbare speaker box verbonden met de WiFi of Bluetooth

 • Led verlichting mag dan energie besparen maar het omgekeerde geldt voor het elektromagnetisch veld/lichaam van de mens

 • Denk bij de inrichting van je praktijkruimte aan de materiaal soorten van stoelen, bureau en behandeltafel. Kies voor hout boven metaal want metaal geleidt!

 • Wees je ook bewust van de afwerkingsmaterialen die je in de praktijk gebruikt alles van pvc en staal geleidt. Kies voor natuurlijke materialen als hout, leemstuc, ademende kalkverf die zorgen voor een mensvriendelijk binnen klimaat.

 • Kies planten die zorgen voor een goede lucht en vochtigheidsklimaat in de ruimte. Sommige soorten hebben ook een gunstig effect op electroSmogDe eVit Practitioner quickscan twee vliegen in één klap;

1. Tijdens de quickscan wordt de praktijkruimte gemeten en krijg je direct (in)zicht hoe eVit deze is. Met persoonlijk advies en tips wordt deze geoptimaliseerd.

2. Daarnaast ben je direct ervaringsdeskundige en kun je uit eerste hand de informatie en kennis toepassen in je consulten. Je zult met breder perspectief naar de klachten gaan kijken!


Boek nu de eVit Practitioner quickscan voor de introductie prijs van € 175 excl BTW.

77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page