google-site-verification: googlefa84656fa69603df.html
top of page

Op maat gepaste

Oplossingen

Je kunt het niet voelen, niet proeven en niet ruiken, maar straling is overal. En mogelijk met aanzienelijk meer gevolgen voor de gezondheid dan veel mensen denken.

Veel nuchtere Hollanders zullen verbaasd hun wenkbrauwen fronsen als je ze serieus de vraag stelt of je ziek kunt worden van straling. En wellicht, na enig aarzelen, antwoorden met:

 

“Tja, misschien als je onder een hoogspanningskabel woont…” Toch zijn er vele duizenden mensen in Nederland die uit eigen ervaring zullen beamen dat je wel degelijk ziek kunt worden van straling. Of, anders gezegd, die gezondheidsklachten hebben die ze in verband brengen met de aanwezigheid en/of het gebruik van draadloze telefoons, zendmasten, computers, TL-verlichting, huishoudelijke apparaten en anderszins.

 

De meest voorkomende gezondheidsklachten variëren van jeuk, duizeligheid en hoofdpijn tot huiduitslag, buikpijn, (chronische)vermoeidheid en slapeloosheid. Sceptici gaan er vanuit dat inbeelding een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van deze klachten en spreken over een nocebo-effect, wat het omgekeerde is van het placebo-effect en dus klachten veroorzaakt in plaats van geneest.

bottom of page